,

TIP VAN DE MAAND: Voldaan gevoel zonder te overeten! Een voller gevoel met voeding

Wie houdt er niet van om na een maaltijd een voldaan gevoel te hebben? Met de juiste keuzes in voeding kun u uzelf verzadigen en die energieboost krijgen die u nodig hebt. Hieronder vindt u 8 tips die u daarbij kunnen helpen.

1. Eet vezelrijk voedsel: Vezelrijke voedingsmiddelen, zoals volkoren granen, peulvruchten, groenten en fruit, nemen meer ruimte in uw maag in en zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Ze helpen ook bij een gezonde spijsvertering.
2. Eiwitrijk voedsel: Eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals magere vleessoorten, vis, eieren, zuivelproducten, noten en zaden, kunnen u een verzadigd gevoel geven en helpen spiermassa te behouden.
3. Gezonde vetten: Voedingsmiddelen met gezonde vetten, zoals avocado’s, olijfolie, noten en vette vis, kunnen u helpen u langer vol te voelen. Ze bieden ook belangrijke voedingsstoffen voor uw lichaam.
4. Eet langzaam: Door rustig te eten en goed te kauwen, geeft u uw lichaam de tijd om het signaal van verzadiging naar uw hersenen te sturen. Dit kan helpen om overeten te voorkomen.
5. Drink water: Soms wordt dorst verward met honger. Drink een glas water voordat u begint met eten om te zien of u eigenlijk gewoon dorst hebt.
6. Eet voedsel met een lage energiedichtheid: Voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid bevatten relatief weinig calorieën per gram. Dit zijn veel groenten en sommige fruitsoorten.
7. Verklein uw porties: Door kleinere porties te serveren, voorkomt u dat u te veel eet. Gebruik bijvoorbeeld kleinere borden en schalen om uw maaltijden op te dienen.
8. Plan uw maaltijden: Het vooruit plannen van maaltijden en snacks kan helpen om gezonde keuzes te maken en overmatig eten te voorkomen.