Nieuwsbericht compensatie n.a.v. Coronavirus

Beste leden van InTension, 

Inmiddels is iedereen tot het besef gekomen hoe ernstig de situatie omtrent het Corona virus is. Ook voor InTension Health Club is dit een heftige maar toch ook uitdagende periode. De afgelopen twee weken heeft InTension Health Club zich naast het aanbieden van online lessen en het verrichten van onderhoudswerkzaamheden, zich intensief bezig gehouden met de vraag ‘wat te doen met de contributies per april 2020, mocht de opening verder uitgesteld worden’. Na het op een rijtje zetten van alle adviezen en informatie vanuit overheid, brancheverenigingen en juridisch specialisten, zijn wij tot een besluit gekomen. Langs deze weg delen wij graag ons voorstel met betrekking tot het compenseren van de contributies.

Aangezien de situatie voor zowel sporter als voor InTension Health Club complex is, lichten we deze eerst kort toe:

  • Onduidelijk is of de consument (lees sporter) het recht heeft om op te zeggen en/of recht heeft op compensatie. Er is namelijk voor iedereen sprake van overmacht.

 

  • Onduidelijk is wanneer een sportcentrum recht heeft op compensatiemaatregelen vanuit de overheid, waarbij overigens alleen loonkosten deels worden vergoed. Deze maken slechts een deel uit van alle kosten die ons sportcentrum heeft. De financiële schade is dus sowieso groot met alle uitdagingen van dien met betrekking tot werknemers, toeleveranciers en overige samenwerkingspartners.

 

  • Wat wel duidelijk is, voor zowel u als voor InTension Health Club, dat dit een hele vervelende situatie is waar iedereen hoopt zo snel mogelijk weer vanaf te zijn.

 

  • Tevens is duidelijk dat mensen heel verschillend op deze situatie reageren. Soms ook noodgedwongen door de eigen persoonlijke situatie natuurlijk. De reacties variëren van een hartverwarmend ‘blijf vooral mijn contributie afschrijven, wij steunen jullie!’ tot opzeggingen van het lidmaatschap vanwege de tijdelijke sluiting. Voor elke reactie hebben wij uiteraard begrip. Anderzijds hopen wij ook op uw begrip en loyaliteit naar het sportcentrum toe, want wij willen natuurlijk niets liever dan het maken van een spetterende start zodra wij weer onze deuren mogen openen.

Naar aanleiding van bovenstaande punten, hebben wij op basis van redelijkheid en transparantie, ons besluit genomen met betrekking tot het bieden van compensatie. Wij hebben besloten om 50% korting op alle abonnementen toe te passen met ingang van 1 april 2020 en deze korting te blijven geven tot de eerste maand dat wij weer open mogen gaan. Dit betekent dat de automatisch incasso’s vanaf 1 april 2020 gaan plaatsvinden voor de helft van het rerguliere tarief. We zullen dit bedrag echter NIET innen als lidmaatschapsgeld, maar storten dit geïncasseerde bedrag direct op uw persoonlijke ‘clubkaart’ die gekoppeld is aan uw ledenaccount bij ons. Dit bedrag/saldo op uw ‘clubkaart’ kan uiteindelijk, als wij weer open zijn, gebruikt worden bij onze bar/ receptie voor het afrekenen van koffie, thee, sportdrankjes, smoothies, tosti’s, zonnebank etc. Ook kunt u dit bedrag gebruiken om uw ‘fitness plus’ lidmaatschap (tijdelijk) te upgraden naar het ‘fitness plus & groepslessen’ lidmaatschap, wat € 10,- per maand duurder is. Met andere woorden:

Vanaf 1 april betaalt u dus niet voor uw lidmaatschap totdat wij weer mogen openen. Echter het bedrag dat wij incasseren (gebaseerd op 50 % van uw reguliere maandelijkse tarief) kunt u zodra wij weer open zijn, gebruiken vanaf uw ‘clubkaart’ voor het afrekenen van consumpties etc bij onze bar/ receptie.

NB: Bij de leden die inmiddels hun abonnement hebben opgezegd met einddatum 30/04/20 of die alsnog ervoor kiezen om (met de inachtneming van een volledige kalendermaand) de komende periode op te zeggen, zal echter wel het volledige maandelijkse tarief geïncasseerd worden.

Wij hopen u hiermee zoveel mogelijk tegemoet te komen. Wij vertrouwen erop dat u loyaal zal blijven aan ons sportcentrum! Hiervoor zijn wij u ontzettend dankbaar!

Als waardering voor uw loyaliteit bieden wij u gratis FitSnacks.TV aan. Met deze service bieden wij u de mogelijkheid om op elk moment van de dag, waar u ook bent, bezig te kunnen zijn met sport, gezondheid en lifestyle. Ook posten wij dagelijks korte thuistrainingen op onze facebook pagina, de zogenaamde Work Out of the Day (WOD).

We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie. Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt. Gezamenlijk zullen we deze vervelende periode gaan overwinnen. Wij waarderen hierbij uw geduld, begrip en loyaliteit enorm. Wij missen u en kijken er naar uit om u weer te kunnen ontvangen in uw en ons mooie sportcentrum. Raak niet in paniek, deze situatie gaat voorbij.

Wij wensen u heel veel sterkte de komende periode. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Take care of your body. It’s the only place you have to live. (Jim Rohn.)

Met gezonde groet,

Simon & Damaris

Namens het hele InTension Team